Cerc pastoral 26 februarie 2019 - Urșani - Horezu

26 februarie 2019 / Administrativ / Preot Vasile-Emanoil Găman

      Parohia Horezu II, din satul Urşani, oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, a găzduit marți 26 februarie 2019, la biserica cu hramul ,,Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prima întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată "Anului omagial al satului românesc".

Debutul acesteia s-a făcut cu Sfânta Liturghie, a continuat cu Taina Sfântului Maslu, după care a urmat dezbaterea temei ,,Satul românesc, vatră a plămădirii, păstrării și promovării valorilor existențiate românești.

În finalul prezentării, părintele paroh Constantin Mănescu, a ţinut să sublinieze că, "Preotul zilelor noastre este acum, mai mult ca oricând, părintele, sfătuitorul, educatorul și slujitorul celor care sunt copleșiți de sărăcie, bătrânețe și izolare, trăind și el cu speranța că în marea aceasta a unei cinice uitări, mulți se vor îneca, dar în mod sigur că valurile vor aduce pe malurile acestei miraculoase țări acele semințe cate au supraviețuit, asemenea boabelor de grâu din amaforele egiptene, care în loc să putrezească, au germinat, încolțind la prima picătură de apă ce cădea parcă din senin. Ele știu instinctiv, că mâine vor fi pâinea cea bună pe care o va pune acest popor la masa de sărbătoare ".

Lucrările cercului au luat sfârșit cu fixarea datei următorului cerc, 21 iunie 2019 la parohia Pitreni II, biserica parohială 44 de Izvoare ce are hramul Sfântul Ierarh Nicolae.

Inapoi