Cerc pastoral Berbești, 14 noiembrie 2017

21 octombrie / Administrativ / Preot Vasile-Emanoil Găman

      Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protopopiatul Horezu, continuă și în luna noiembrie lucrările cercurilor pastorale, întâlniri de lucru cu aspect religios –social al slujitorilor Sfântului Altar.

Astfel, marţi 14 noiembrie 2017, în parohia Berbeşti , au fost găzduite lucrările Cercului pastoral nr. 5 din jurisdicția Protoieriei Horezu .

Taina Sfântului Maslu a făcut debutul lucrărilor și s-a continuat cu tema ,, Personalitatea şi moştenirea misionară a Patriarhului Justinian Marina la împlinirea a 40 de ani de la trecerea sa la cele veşnice ", susținută de preotul paroh Şolea - Mateescu Ion. Părintele a evidenţiat rolul deosebit pe care Patriarhul Justinian l-a avut în creşterea prestigiului Bisericii Ortodoxe Române în cei 29 de ani de patriarhat prin : canonizarea primilor sfinţi români -1955, reorganizarea învăţământului teologic ortodox, grija pe care a purtat-o faţă de preoţi, monahi şi biserici, bogata activitate culturală, tipografică şi socială rămasă din această perioadă, dar şi legăturile strânse cu celelalte Biserici Ortodoxe surori ,,Patriarhul Justinian ne apare după 40 de ani de la trecerea sa la cele veşnice ca un adevărat Mărturisitor al lui Hristos care la vreme de prigoană a apărat cu demnitate şi curaj Biserica noastră Ortodoxă".

Au fost rostite alocuțiuni de către părintele Ştefan Boeangiu, responsabilul cercului, care a vorbit despre importanţa postului, milosteniei şi a rugăciunii pentru câtigarea vieții veșnice.

Inapoi