Rolul Familiei, Bisericii și Școlii în formarea tinerilor

      Parohia Pietreni II din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, a fost gazdă pe 23 februarie 2016, a primei întâlniri din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „ Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti”, la biserica parohială 44 de izvoare cu hramul ”Sfântul Nicolae”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, întrunirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi. După Sfântul Maslu s-a săvârșit slujba de sfințire a apei, aghiasma mică. Susținerea temei de către părintele paroh Ion Mladin a fost al treilea moment important al întâlnirii și a avut ca titlul ” Rolul Familiei, Bisericii și Școlii în formarea tinerilor”.Părintele a subliniat foarte bine rolul foarte important pe care îl au cele trei entități în formarea caracterului creștin authentic al fiecărui tânar.De aceea colaborarea acestor entități trebuie să fie foarte serioasă și bine întocmită pentru a putea face față în aceste vremuri dar și în cele viitoare în care globalizarea își pune amprenta foarte puternic.. De asemenea, pe marginea temei dezbătute au rostit alocuţiuni şi preoţii Constantin Dumitrescu, responsabilul cercului, care a ținut să accentueze necesitatea amplificării programelor catehetice cu copii dar și cu adulții, pentru a crește și a întării conștiința de unitate și credință. În sfârșit, un moment deosebit a fost acela de a discuta despre cât de grea este pastorația în parohiile ortodoxe din afara țării, exemple aduse de părintele Ion Marin de la parohia Costești.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc 2 Horezu, va avea loc pe 7 aprilie 2016, la biserica parohială cu hramul “Naşterea Maicii Domnului” din Parohia Recea, satul Recea.

Inapoi