A doua întâlnire din anul 2014 a Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu, 29 aprilie 2014

      La parohia Covreşti – Horezu, judeţul Vâlcea, la biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Vasile cel Mare şi Buna Vestire“ a avut loc pe data de, 29 aprilie 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei şi locţiitor de Arhiepiscop al Râmnicului, a doua întâlnire din anul 2014 a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Sfiţilor Martiri Brâncoveni şi Tainei Sfintei Spovedanii”.

Întrunirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi. După slujbă, lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Diferenţe confesionale cu privire la Taina Spovedaniei”. În prezentarea temei preotul paroh Ion Dogaru a ţinut să sublinieze diferenţele confesionale în ceea ce priveşte modul de săvârşire a tainei la celelalte culte creştine care recunosc sfintele taine. Tema a fost tratată cu atenţie şi bine detaliată. De asemenea au rostit alocuţiuni preoţii Aron Lăzăroiu, Ion Iordănescu, Dumitru Diaconu şi Constantin Mănescu, atât pe lângă subiectul temei tratate cât şi din experienţele misionare.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc 2 Horezu, va avea loc pe 30 iunie 2014, la Parohia Pietreni I, în biserica parohială cu hramul ,, Adormirea Maicii Domnului ,, din oraşul Horezu.

Inapoi