Etapa pe protopopiat a concursului „Bucuria de a fi creştin”, 25 aprilie 2013

      Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 25 aprilie 2013, în sala de conferinţe a Protopopiatului Horezu a avut loc etapa pe protoierie a Concursului-spectacol „Bucuria de a fi creştin”. Evenimentul s-a adresat copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi face parte din manifestările organizate cu prilejul „Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena” în Patriarhia Română.

Desfăşurat pe trei secţiuni, concursul a reunit 43 de copii din nouă parohii ale protoieriei Horezu, îmbrăcaţi în autenticul port popular, care au interpretat câte un cântec religios sau popular, au recitat o poezie religioasă sau cu caracter patriotic şi au interpretat un text literar.

Comisia de evaluare a fost formată din protoiereul Mihai Cârţan, responsabilul cu cateheza parohială în protopopiatul Horezu, un preot doctorand, un profesor de limba română şi un profesor de muzică şi artă.

La final au fost evaluate şi premiate cele mai bune 3 reprezentaţii la nivel de protopopiat, corespunzătoare celor trei secţiuni ale concursului. Toţi copii participanţi au primit din partea organizatorilor diplome de participare, premii în cărți, icoane și dulciuri.

Acţiunea organizată de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române urmăreşte să fie o mărturie publică a copiilor şi a celor care îi educă, prin care să transmită bucuria vieţii în Hristos şi însemnătatea tradiţiei, a portului popular şi a apartenenţei la Trupul Bisericii bimilenare, a cărei istorie se contopeşte, în ţara noastră, cu cea naţională.

Etapa a II-a a concursului „Bucuria de a fi creștin”, la nivel de eparhie, se va desfăşura în perioada 6-12 mai 2013. Câștigătorii vor fi premiați la Patriarhie, de praznicul Sfinților Împărați.

Arhidiacon Ioan Liviu Găman

Inapoi