Cerc Pastoral Parohia Recea, 27 februarie 2013

      La Parohia Recea din comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea, la Biserica parohială ,,Naştere Domnului” a avut loc in data de 27 februarie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a doua întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena”.

După Sfânta Liturghie, Părintele Dumitru Diaconu a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a istorisit viaţa şi activitatea Sfinţilor Trei Ierarhi, îndemnându-i pe creştini să-i urmeze în smerenie şi sfinţenie pentru mântuirea sufletelor lor.

Întrunirea a debutat cu săvârşirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoţi. După slujbă, un grup de copiii ce activează în cadrul proiectului „Hristos împărtăşit copiilor” sub îndrumarea preotului paroh Nicolae-Constantin Ureche au susţinut un scurt concert de cântări religioase.

Lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Edictul de la Milan 313 – toleranţă şi libertate pentru Biserica Creștină”. În prezentarea temei, preotul paroh Nicolae – Constantin Ureche a ţinut să sublinieze importanţa şi avantajele pe care la-a avut biserica creştină. De asemenea au rostit alocuţiuni preoţii Dumitru Diaconu de la Parohia Foleştii de Jos, şi Constantin Mănescu de la Parohia Urşani.

Partea a doua a întâlnirii a fost marcată de prezentarea Ghid turistic „Munţii Căpățânii” de către primarul comunei Vaideeni, carte ce are ca autor pe Gheorghe Ploaie.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc 2 Horezu, va avea loc pe 28 iunie 2013, la Parohia Spital Horezu, în Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinţii Cozma şi Damian”.

Inapoi