Întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2 Horezu, 21 Ianuarie 2013

      La Parohia Pitreni II din comuna Costeşti, judeţul Vâlcea, la schitul Păpuşa cu hramul „Sfântul Grigorie Decapolitul” a avut loc ieri, 21 ianuarie 2013, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, prima întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 2, din Protopopiatul Horezu, dedicată „Anului omagial al Sfiţilor Împăraţi Constantin şi Elena”.

Întrunirea a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghi de către un sobor de preoţi. După slujbă, lucrările cercului au continuat cu dezbaterea temei „Retrospectivă a cercurilor preoţeşti din anul 2012”. În prezentarea temei preotul paroh Ion Mladin a ţinut să sublinieze viaţa creştinilor înaitea edictului de la Milan din 313 şi importanţa implicării Sfinţilor Împaraţi in viaţa Bisericii.De asemenea au rostit alocuţiuni preoţii Constantin Ionescu despre victoria lui Constantin împotriva lui Maxenţiu, când acesta dispunea in apropierea Romei decat de 20.000 de soldati, iar Maxentiu 150.000 de soldati. Constantin a povestit mai tarziu lui Eusebiu, cu juramant, ca semnele care i s-au aratat l-au incredintat de puterea lui Hristos si l-au facut sa treaca de partea crestinilor şi Constantin Mănescu, care a vobit de numele pe care le-a avut Iastanbulul de astazi si semnificaţile lui.

Sub preşedinţia preotului Constantin Dumitrescu, responsabilul cercului, partea a doua a întâlnirii a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activităţii pastoral-misionare şi administrative cu care se confruntă parohiile din Protoieria Horezu, insistându-se asupra intensificării activităţii social-filantropice şi dezvoltarea activităţilor tradiţionale cultural-educative pentru atragerea şi formarea copiilor şi a tinerilor în spiritul creştin ortodox.

Următoarea întâlnire a preoţilor din cadrul Cercului preoţesc 2 Horezu, va avea loc pe 27 februarie 2013, la Parohia Recea, în biserica parohială cu hramul Naşterea Maicii Domnului din satul Recea.






Inapoi